hello!

Några dagar sen sist. Dagarna har rullat på som vanligt. Tävlade i helgen första starten för Lorian, gick katastrof men whatever! Nya tag. Idag har jag ridit Jazz Wine, Morris, Sometime och Midrock. Longerade Placido, Finkel och Porsche. 

Allt är bra, om någon vecka får jag börja skritta min lilla prins Ruben!! Lycklig! :) Nu ska jag sova. bums har huvudvärk. hejpa.

Hej igen!!

Nu var det flera dagar sen jag skrev, ledsen för det. Har haft fullt upp! Vi har haft tävlingar på SEQ och jag sitter som sekretariatansvarig. Det har gått upp o ner. Haha. Igår visste ja knappt vad jag hette för jag var så trött o virrig. Men allt har gått toppen ändå. Mads vann med Jimmy i onsdags, dom var så himlans duktiga! 

Idag har det varit en lång dag. Jag och Elsa har jobbat själva, sen Moa på förmiddagen också såklart. Först var det stallet på morgonen som vanligt sen frulle. Efter frullen red jag Doc Holiday, som jag ridit nu i 3 dagar, det har verkligen gått toppenbra, gillar hästen skarpt. Sen åkte jag direkt ut till andra gården. Där hade vi kund så vi visade Posche. Sen red jag Mc Queen, som var jääätteeduktig idag, när chefen kollade också, han var nöjd. Efter henne red jag Missoni som också var en pärla. Sen red jag ut Morris en sväng. Han fick åka till andra gården igen tills på måndag. När jag var klar med hästarna där så åkte jag tillbaka till Segersta igen.

Väl på segersta började jag fixa med eftermiddags fixet; mocka, fodra, putsa m.m. Sen red jag lektion för Vincente Rotger med Jazz Wine, väldigt intressant och lärorik lektion, "Zessan" var jättefin och gjorde ett superjobb, sen kom det ju såklart lite protester men det får man leva med :) Ska få rida för honom imorgon med tror jag, så jäklans roligt!!!! Efter de red jag Dsquared SEQ.

Tog kvällsfodringen också så det blev lite sent, längtar till på söndag då jag får åka hem en sväng. Tävlar måndag med Lorian. Dock har jag hunnit rida honom 1 gång den här veckan så vi får se hur detta ska sluta tyvärr menmen! Lorre kom hit i hm, när var det, onsdags och red för Mads med honom.
Nu måste jag sova, trött men jag mår så jäklans bra här. Jag älskar mitt jobb!!!!!
KRAM!

HEJ!

Nu var det några dagar sen sist. Har hunnit vara hemma i Stockholm, träffat vänner, tagit det lugnt och ridit Lorian. Han var superduper fin. Red på BRS i söndags. 

Idag har det varit en bra dag! Började med stalltjänst som vanligt med fodring, mockning och utsläpp. Sen började vi rida. Först red jag Jazz Wine som inte var på bästa humör idag haha. Hon är lite knepig ibland att rida ut på. Det slutade trots allt bra. Red en stund på utebanan också där hon var superfin! Efter henne red jag Lorenzo, som var ngt stark idag men blev fin. Efter Lorre red jag min lilla älsklings"Morris","VM" (Van Morrison). Red ut i skogen i de underbara vädret, fick ta det lite chill idag. Han tyckte det var jätteskönt. Han har varit superfin nu de senaste dagarna. Imorgon blir det att rida för Mads. Efter Morris red jag fram Kexet (Son of Chex) och Hit Master. När det var klart red jag Placido - "Sid". Han var helt fantastisk. Absolut en av mina favoriter. Han rör sig galet bra!!!!! Man får sån bra ridkänsla. :D Åh vad jag älskar mitt jobb!!!!!!!!!!!! haha. Någon är typ glad... Men det får man vara! :) 

Nu ikväll tog jag kvällsfodring så det blev lite senare men nu ligger ja i sängen och ska sova! Hoppas det är bra med alla och att ni får en trevlig påsk!  Kramkram

kort inlägg..

tjingeling. Är jättetrött och ligger i sängen och bara väntar på att få sova men skriver ett kort inlägg iallafall för er intresserade :) 

Idag har det varit en bra men lång dag! Först red jag Lovely, så himla rolig, första gången ja red henne, supermysigt litet fuxsto! Sen red jag min favorit Van Morrison som bara var så himla grym idag. Han är så ball! Min bebbo. Efter det red jag Son of Chex som alltid är fin ;) 

I em åkte ja o Anna med unghästarna o löshoppade. Alla var superduktiga! Snart är det 3 års-test :) 

Vi hörs under morgondagen! Imorgon kommer jag till Stockholm :) Söndag kör ja ev Lorian till BRS och rider lite, haha kort info. Hörs!

Härlig dag!!

Vilket underbart väder det har varit idag också! Har ridit i t-shirt tillomed.

Dagen började med stalltjänst som vanligt med fodring, mockning och utsläpp. Sen käkade vi frukost. Efter det började vi rida. Först ut så red jag Toxic, red ute och det var bara så mysigt. Efter det red jag Lorenzo som blev riktigt fin. Sen efter honom red jag min lilla favvo Van Morrison, bebis. Han är bara så grym. Han var så fin idag. Red ute på han också, stencool. När jag var klar med honom så käkade vi lunch och sen åkte jag och Rebecka ut till andra gården. Där red jag Missoni först, som också är min lilla favvo haha :) 3 åring som bara är så jäkla ball. Sen efter Missoni red jag Midrock som också var duktig. Sist ut var Posche. 

När vi var klara käkade jag & Rebecka middag och nu ligger jag duschad och klar i sängen så det blir läggdags i tid för en gångs skull! :) På Lördag kommer jag till Stockholm igen. På Söndag ska jag till frissan för klipp o slingning, lääängtar! 

Nä, nu ska jag sova. Vi hörs imorgon. 


Gammal bild på fina Jazz Wine, "Sessan" :)

Helloha!

Det blev en snabbvisit till Stockholm idag. Har varit ledig nu på eftermiddagen. Kom precis hem från Nykvarn där jag ridit Lorian och haft lektion. Lorian var bra idag, men han har så mkt energi så jag undrar bara vart allt kommer ifrån!! Amanda och Casper var så duktiga idag :)

Idag har vi varit två man kort så det har varit lite stressigt. Men morgonen och allt gick bra. Vi hjälptes åt att göra iordning lite hästar till Mads. Sen red jag på Jimmy Choo för Mads, jag jobbar fortfarande med min sits så rider ibland helt utan stigbyglar för att få ner benet och hälen ännu mer. Idag blev det riktigt bra. Efter Jimmy red jag Van Morrison för Mads som var superduper fin idag. Han är stor och ligger efter i utbildning. Men han har fantastiska gångarter, kommer bli en riktigt bra häst.
Nu är jag hemma i Stockholm och ska bara duscha o käka middag sen åker ja tillbaka till Enköping ikväll. Jobbar imorgon igen.
Vi hörs!

Hej!!

Klockan är 21.00 och jag ligger redan i sängen, helt underbart! 

Idag har det varit en riktigt bra dag!! Dagen började som vanligt med stalltjänst, idag mockade inte jag något utan fixade med tvätten osv. Släppte ut hästar vid 7 och några till skritten som vanligt.  Gjorde först iordning bruksprovsvinnaren, Clever Hill Q, till Mads. Sen gick vi upp o åt frulle. Efter det började vi rida. Först ut blev Jazz Wine. Red på utebanan för Mads. Hon var jättefin verkligen. Sen efter det red jag Van Morrison för Mads också. Det gick super. Efter det så red jag en stund på Jimmy Choo, vilken häst! Wow. Riktigt häftigt. Sen skrittade jag ut en sväng på Boogie.

Efter lunch åkte jag och Anna till andra gården och fixade alla unghästar. Idag fick Mc Queen, Missoni, Midrock, Sune och Posche löshoppa. Alla var duktiga. men den som var grymmast idag var nog Sune. Riktig klippa.
När vi var klara med hästarna där så fixade jag och pysslade med Ruben. Han mår prima. Han har redan börjat gå ut, vi har byggt en lite mindre hage, typ sjukhage, till honom som han står i hela dagarna bredvid dem andra hästarna. Så han mår prima och såren är riktigt fina. Det kommer nog gå snabbare än jag trodde så jag är jätteglad att jag tog det här beslutet om att operera honom, nu är skiten borta! :) Sen visst, kan det bli komplikationer efter en operation men än så länge känns och går det jättebra! 

Imorgon jobbar jag halvdag så ska åka och rida Lorian och sen ha två lektioner. Hörs imorn!

Gokväll!

Hann inte skriva någonting igår för jag gjorde annat helt enkelt. :) Igår var jag ledig hela dagen så jag tog en sovmorgon och hade det jättemysigt hemma. Umgicks med familjen. Åkte ut till Nykvarn och red Lorian, som var mycket bättre igår. Han var mycket mer lyhörd och lyssnade på mina hjälper. Inte bara sprang. Han var jättepigg men var riktigt fin bitvis. Men ibland ballar han ur.. haha. Amanda red lektion för mig också efter jag ridit.  På onsdag ska jag ut igen och rida sen ska Amanda rida för mig. 

Idag har dagen rullat på som vanligt. Dagen började med stalltjänst, fodring, mockning, utsläpp, frukost :)), ridning. Först red jag Jazz Wine "sessan" som bara blir bättre och bättre. Hon är väldigt speciell och svår men när man får henne med sig blir hon riktigt fin. Hon växer i mina ögon hela tiden! Efter henne red jag Van Morrison, han var superduktig idag. Hade riktigt bra tryck i traven, tjurade inte alls. Sen red jag Missoni, som var duktig han med, 3åring. Efter han red jag Mc Queen, också 3åring. Höll på o flyga av idag för hon blev rädd precis när jag hoppade upp. Men allt gick bra tillslut :) Allt kan hända med unghästar! Efter Queen så red jag Posche, 3 åring också.
Jag var en sväng inne i bålsta och solade, skönt som tusan, avkopplande. Hade med mig min lilla Rebecka också. Sen handlade vi lite på Maxi. Nu ligger jag i sängen och ska precis sova. Godnatt!! :)

Hejsan!

Idag är jag helt ledig, så himla skönt. Har nyligen gått upp och har precis ätit frukost. Vilket fantastiskt väder det verkar bli idag! Underbart!
Gårdagen jobbade jag bara förmiddag sen åkte jag ut till Lorian och red. Han kändes inte alls bra, han var väldigt stark och pigg. Gjorde miljoner med övergångar och tempoväxlingar. Sen hade jag lektion för Amanda och Casper, som har ridit SM i fälttävlan tillsammans. Det var jättekul, hon och sin syster ska börja rida för mig när jag kommer till Lorian. Hon ska rida idag med för jag ska ut och rida lorre någongång på eftermiddagen.
Nu tänkte jag åka en sväng till skärholmen. vi får se vad jag hittar på.

gokväller!

Idag blev det lite sent me bloggandet.. Har precis lagt mig i sängen. Det har varit en lång dag! 

Dagen började med stalltjänst som vanligt här på Segersta. Sen så började ridandet. Först red jag Jazz Wine, Toxic och Mc Queen. Jag och Anna var på andra gården och det var kaos, blåste så himla mkt så dem flesta fick vila idag. Ryktade Ruben ordentligt och gosade så mkt. Han är så himla kelig nu stackarn.. Men jäklar vad fin han är i pälsen nu!!! :) Friserade manen på han, oljade hovar sen fick han massage med Arnika på rygg och rumpa, yes he loves me! ;) Tusse..

När ja o Anna var klara på gården åkte vi till Sista gård där Anna har sin häst stående. Jag red Annas fina häst, Sessan( en annan sessan med s haha) Hon var riktigt fin idag! Riktigt duktig i piaffen, fick bitvis bra passage. Hon är så duktig. Efter vi var klar med alla hästar så åkte vi hem, bytte om och sen drog in till Bålsta för middag och sola solarium time. Åh tusan vad skönt det var. Nu är man inte likblek, nu är man bara - blek.... ;) 

Kom typ nyss hem. På lördag em+hela söndag är jag heeeelt ledig. Underbart. På lördag em ska jag åka till Lorian och rida honom sen ska jag ha lektion för två ponnytjejer som ska börja träna lite för mig, superspännande och kul! 

Höhö på tal om inget ska jag ta hästskötarexamen. Fråga mig inte varför, för inte ska jag bli någon hästskötare inte! Men bara bra att ha med i bagaget. 

Vi hörs!

Heeeej!!!

Sorry för dålig uppdatering men mitt internet har krånglat. Nu gjorde jag en återställning på datorn så nu fungerade det visst..

Som sagt så jobbar jag för Mads Hendeliowitz nu, det känns toppen! Kan börja med att skriva om måndagen. Måndagen började med stalltjänst vid 6.30. fodring, mockning och utsläpp+ut i skritten. Sen började vi rida. Först red jag Son of chex (kexet), Jazz Wine (Zessan), Van Morrison och Marnie. På Tisdagen så var det en av de jobbigaste dagarna jag varit med om nästan- Ruben opererades. Jag mådde sämre innan han opererades än när jag gjorde det.. Allt gick jättebra iallafall. Det var tufft för mig men efter ett tag lättade det. Det brast när vi skulle hjälpa till att dra honom tilll rätta (sövd), tungan rätt ut och såg stendöd ut.. Det fick mig att börja gråta och göra ont i hela mig. Så man älskar sina djur :) Jag var väldigt orolig över att lägga honom och själva uppvaket men Solvalla skötte det så profisionellt, stor eloge till Gunnar Nilsson som gjorde operationen, imponerande "gubbe" som verkligen kan sin grej. "Den här tror jag på!" Sa han om Ruben haha.  Jag och mamma fick vara med under operationen en stund när dom gick in i leden och knippsade bort benbitarna, det var intressant. Nu har Ruben flyttat till Mads andra gård där han mår toppen. Han står på mysig halm och har först nu boxvila i 3 dagar sen ska det trappas upp med sjukhage, promenader osv.. Var hos honom ikväll och ryktade lääänge på honom, min finafina prins! Juste. Innan vi åkte till Solvalla på fm så red jag Kexet och Zessan. 

Idag har jag ridit Jazz Wine, Lorenzo, Sometime, Boogie night. Sen var vi borta på andra gården. Jag och Anna red ut Sometime (Sune) och Van morrison, supermysigt. Sen löshoppade vi alla 3 åringar; Midroc, Missoni, Posche, Mc Queen och Marnie. Alla var jätteduktiga! När vi var klara med allt där så pysslade jag med min älskade rubbebubbe. 

Nu ska jag bums sova. Hoppas datorn fungerar imorgon. Vi hörs! 


Godnatt!

Nu slänger jag in handduken. Dags att sova. Tack för mig! Tjing!

Hej!

Idag har vi haft träningstävling på BRS. Lorian var jätteduktig, vi hade en del missar som drog ner rejält men han skötte sig väldigt bra, både jag och Marie (ägare) var väldigt nöjda. Han var fantastiskt fin på framridningen! Han har framtiden framför sig och jag känner mig lyckligt lottad som ska tävla och fortsätta utbilda lilla prinsen. Vi red ihop 61,66 %. Fick riktigt fin kritik av domaren så det kändes väldigt kul.

Är fortfarande hemma ska snart åka hem till Bålsta. Imorgon ska jag jobba första dagen för Mads Hendelowitz, ska bli jätteroligt.

Nä, nu ska jag sätta fart. Vi hörs!
KRAM

Estocolmo!

Idag har jag jobbat på som vanligt. Det har varit en tjej som provjobbat hos Jeanna som jag introducerat. Vi fixade på Segersta sen åkte vi direkt till Herfsta.

När jag var klar för dagen så åkte jag till Taxinge där "min" lilla vita prins, Lorian, bor. Det var ett jättetrevligt stall och hans matte, Marie, är ju också så himla trevlig! Jag red i ridhuset och han kändes väldigt bra, han var något tung i handen men blev bättre mot slutet. Red i min Childeric, så himla skönt att den passar på honom. Resan dit var dock inte fläckfri. Jag har aldrig kört från Segersta dit så det började med att jag missade en avfart mot Strängnäs och åkte typ 20 minuter in till Västerås. Lyckades tillslut vända lagligt, och inte göra en u-sväng på E20 som GP:sen ville... Sen var det bara att åka tillbaka till Strängnäs avfarten ;) Men jag kom fram tillslut!
Nu ikväll har jag bara suttit och pratat med mammsen och pappsen. Vi åt middag och bara tagit det lugnt. Imorgon åker jag tillbaka till Segersta och jobbar lite sen ska jag åka och rida Lorian. På söndag ska Lorian få vara med på träningstävlingen på brs, kan sluta hursom men det ska bli intressant att se hur han reagerar. Han är väldigt spänd kille och ljudkänslig som attan, tyvärr.
Nu ska jag gå och duscha och lägga mig i min alldeles egna sköna säng. Vi hörs imorgon.
Kram Jenny

RSS 2.0