Gokväll!!!

Söndag kväll, har precis duschat och packat inför imorgon. Imorgon åker jag hem till stockholm för lite ledighet. Ska fira min bästa vän bland annat som tar studenten, wie! 

Söndagar brukar oftast vara väldigt lugna, många av våra hästar har vilodag då. Men idag red jag först Van Morrison, han gick ju hårt igår och väldigt bra så jobbade honom låg och rund med lösgörande arbete bara. Han var jätteduktig, sen skrittade jag ut 45 min med Helene och Lorenzo och bara fick gå med helt långa tyglar och bara gå rakt fram och pusta ut. Riktigt trevligt! Efter Morris red jag Doc Holiday, absolut en av mina favoriter. Han var duktig. Jobbade mycket sidvärtsrörelser, förvänd, öka minska galoppen och massa annat skojs. Han blev väldigt fin. Efter "Dockan" så tog vi en lite längre lunch. Sen körde vi igång i stallet igen. Sen red jag för Vincente med Jazz Wine 18.30, hon gjorde ett riktigt bra jobb och vi fick massa bra kritik av honom, han är GRYM verkligen, han är så lugn och pedagogisk och när han säger att det är bra, då är det BRA! :) 

Nä, det var väl dagen i korta drag. Måste verkligen sova nu, klockan blev lite för mkt. Jobbar bara till 12 imorgon men har 4 hästar att rida iaf. 

Vi hörs imorgon, Nattinatti!!!!

Hej!

Idag har det varit en riktigt bra dag! Men lång! haha.  Anledningen till att jag inte skrev igårkväll var för att vi hade filmkväll så det blev lite sent. 

Dagen började med stalltjänst som vanligt sen frulle. Sen åkte jag direkt ut till andra gården i Forsby och fixade alla hästar, mockade och fixade stallet, sen red jag först Don, ny häst efter Dionysos-Rohdiamant, kolsvart med vit bläs, bländande vacker! Han var jätteduktig. Sen red jag Sometime som jag gjorde mycket tempoväxlingar på samtidigt som han var låg och rund. Han var duktig. Sen skrittade jag Don Rubicon och sist Fuga. Sen när jag var klar på gården åkte jag tillbaka till SEQ. 

Sen när jag kom hit igen red jag Hit Master, coola "hitski". Sen red jag fantastiska Jimmy Choo. Sen efter det tränade jag Jazz Wine för Vincente Rotger. Hon var helt fantastisk fin! Han sa att det var stooooor skillnad sen sist jag red så det var väldigtväldigt kul. "Veryvery good job, Jenny!" Wiiie!!! Hon är så fin lilla prinsessan! Sen red jag Van Morrison för Vincente också, han var lite tramsig i början sen blev han riktigt fin. Han ville att jag skulle ha mer energi i galoppen och få upp nacken mer på honom. I slutet av passet var Morris så trött stackarn, han kommer nog ha lite träningsvärk imorgon! Stina kom på besök och kollade när jag red både Zessan och Morris, det var så trevligt så! 
Hmm, det var nog alla hästar för idag. 

Nu ikväll har jag och Rebecka bara tagit en kvällsmacka och suttit o snackat en massa som vanligt. Gull Becca! Nu ligger jag redan i sängen så jag ska äntligen få sova! Det är en dag imorgon också. Ska träna för Vincenten med Zessan imorgon me. 

KramKram!

!

Hej!! Har inte skrivit på 2 dagar nu men det är för att jag varit ledig. Har varit på hemligt uppdrag på Strömsholm under ledigheten. Har haft det jättebra! 

När jag kom hem till gården så gick jag direkt till Jazz Wine i hagen och stod och gosade en lång stund, det tyckte hon var väldigt mysigt. Sen har jag bara legat på solstolen och degat. Sen nu ikväll har Anna lagt i slingor (utväxten), och det blev som vanligt inte riktigt som man tänkt sig- hello orangehead... fuck. aja. Ska till frissan den 19/6 igen så jag får stå ut och tvätta mkt med silverschampoo. Jag kanske överdriver menmen. 

Nu ska jag göra lite vettigt sen ska jag gå och lägga mig. Imorgon är det jobb som vanligt :) Hoppas ni alla mår bra! 
Kramkram

HEJ!

Idag har det varit en lång men jäkligt bra dag! Dagen började som vanligt 6.30 med stalltjänst.

Efter frukosten började vi rida. Första hästen var såklart Zessan (alltid först!), hon var riktigtriktigt fin efter att inte ha gjort så mycket sen tävlingen i fredags. Så det var väldigt roligt, nu ska vi jobba mycket med förberedelse inför byten. Enkla byten, växla galoppen, mycket övergångar. Det är så roligt för vi utvecklas varje dag tillsammans! 
Efter Zessan red jag Jimmy Choo för Mads. Det var superkul och gick jättebra. Passet handlade om samling och bärighet sen mycket om galoppombyten, att känna rätt feelings. Det var verkligen kul och Jimmy är bara helt fantastisk! Efter Jimmy red jag Capriman, som jag inte ridit tidigare. Det var väldigt kul, en härlig individ som var arbetsvillig och fin! Efter Capriman red jag Tarot, ny tillridninghäst. Jobbade mycket enkla byten, växla galopp då vi är i stadie att lära honom att byta galopp. Efter Tarot longerade jag Morris som var lika fin som vanligt! Efter Morris så åkte jag till andra gården. 

På andra gården så mockade jag 3 boxar sen red jag Sometime, som jobbade på bra, suuupergalopp verkligen! Efter "Sune" skrittade jag Fuga och Ruben. Sen badade jag Ruben så han blev skinande ren. Imorgon ska han bli snygg om fötterna då hovslagaren kommer! Var hemma vid 19. Jag och Rebecka tog bara en macka till middag och satt o gagga som vanligt. Sen hade vi lite "fixanaglarnakväll". hehe.. Man vet ju aldrig vem man träffar här på gården. Skämt o sido. ;) 

Nä, bums i säng. Hoppas alla mår bra! 
Kram Jenny

Kungen av Segersta; "Weine"

Hello!

Lång dag, minst sagt. Vi blev klara vid 20.45 då vi haft kunder här. Jag och Rebecka har varit själva hela dagen pga en sjukling och ledighet så det har varit lite tufft men herregud vi grejjade det galant! 

Vi körde på som vanligt med stalltjänst, fodring, mockning och utsläpp. Efter det började vi med hästarna. Red först Boogie Night, sen longerade jag Jazz Wine som var jättefin verkligen. Tog en lång promenad efter och betade lite. Sen red jag Doc Holiday, han var väldigt fin idag. Efter det longerade jag Clever Hill Q. Morris fick vila idag. 
Vi ryktade ALLA hästar och städade en hel del, vattnade utebanor+i ridhuset harvat, osv osv...... haha. 

måste verkligen sova nu är dötrött! 


Ute på promenad, är hon inte fantastisk? Fina Zessan!

Mer bilder kommer imorgon!

Läggdags!

Har precis varit nere i stallet och hjälpt Elsa (Hästskötare till Mads) att packa ut hästar och prylar, dem har varit på Djurgården och tävlat. 

Annars har vi inte gjort så mkt mer idag, vi fixade klart allt i stallet, många hästar vilade idag eftersom det var många som tävlade igår. 

Jag och Rebecka åkte en sväng in till Bålsta och handlade bland annat och strosade runt. Sen åkte vi hem och gjorde en god middag och satt o gagga ett bra tag! Så mysigt!! 

Ha det gött så hörs vi imorgon! 
Jenny


Jazz Wine Q ,född 2005, efter Jazz-Romano. Första start LA:3; 63,89 %

Tjingeling

Har lite snabblunch nu så tänkte passa på och skriva en kortis. Zessan fick vila idag och bara gå och strosa i hagen. Red Morris imorse , han var superduper fin. Gjorde riktigt fina skänkelvikningar och bra öppna. Fattningarna ska bli ännu bättre men vi är på god väg. Ska leta lite tävlingar nu till honom också! 

Efter det åkte jag ut till Forsby, Mads andra gård, och fixade med hästarna där. Skrittade Ruben en slinga i skogen. Skrittade Fuga och longerade Sometime. Nu ska vi jobba klart eftermiddagen med att ta in hästar, rykta, fodra osv. 

Grabbarna grus! 

En skrittur på min fina Don Rubicon!

Hoppas alla får en bra dag! 
Jenny

hej!

Det har varit en KANONDAG! Zessans första tävling, vi red ihop 63,87 %, 5 placering. Hon var så fin verkligen, vi hade dock missar, lite strul men vi kom över det och bara körde vidare. Hon är bara fantastisk min lilla prinsessa! Aivares, vaktmästare, har tagit lite bilder som jag kommer lägga upp så småningom! 

Annars så har vi bara fixat inför tävlingen idag. Red ut Morris idag och klättrade. Han fick trava på lite bara rakt fram, han tyckte det var supermys. 

Måste sova närsom, har sprängande huvudvärk verkligen :( Jag får höra av mig imorgon! 

Kram J'

Skruttan! Innan badning.

Efter badet, lite skeptisk....

De va allt från mig för idag! Tjing!

Gokväll!

Det blir lite snabbskrivning nu. Hellre det än ingenting eller vad säger ni! Det har varit en lång dag. Har varit och haft träningar i Nykvarn, det är därför jag kommer hem så sent, sen hade jag kvällsfodringen också.

Dagen började som vanligt med stalltjänst. Sen började vi rida. Red först min lilla prinsessa Jazz Wine, som var superduper fin idag. Red i ridhuset sen gick jag ut på utebanan, och då blev hon riktigt spänd och kastade sig för domarbåset osv. Sen efter mycket om och men slappnade hon av och blev fin. Men allt kan hända imorgon, det är hennes första start i livet så vi får ta det lite som det blir. Jag var iaf jättenöjd med henne idag. Mads med!! Efter det red jag Van Morrison som var jättefin idag. Mycket bättre idag! Började passet ca 15 min låg form-jogging och bara skrutta runt lite för att han skulle hitta sin egen kropp och balans, sen tog jag upp honom och red på lite mer- superfin verkligen. Mads kommentar: " Hästen är perfeeekt där Jenny, men du måste slappna av lite". haha, ibland har jag tendens att rida med "förmycket" i traven så att det ser ansträngt ut. Men efter att jag tänker på de och slappnar av i hela bäckenet så blir det kanon. När Morris var klar så red jag en av våra praktikanters ponny, Grandy, som hade lite åsikter så att säga, men blev riktigt fin! Hade lektion för henne efter att jag ridit så att hon också fick känna på honom. Duktiga!

Sen så jobbade vi på i em sen var vi helt plötsligt klara. Jag skulle ha lektioner ute i Nykvarn (Sthlm) och Rebecka ville hänka på så vi körde en tripp dit. Stannade och käkade middag och bara hade allmänt trevligt som vanligt!! Mycket skratt och prat. Gullunge.  Jag har ponnybarn som rider för mig några gånger i veckan så det är superroligt! 

Nä, nu ska jag sova. Måste vara pigg och kry imorgon, det behövs....!!! <
Bilder från idag;

P2 står och smörjer! Del av gången.

Kattilattens place! Koll på allt!

Rondellen och feta SEQ lastbilen!

GODNATT!!!!


Hello!

Hoppas att allt är bra med er läsare! Med mig är det toppen, har redan lagt mig i sängen för att sova. Skönt att komma i säng i tid för en gångs skull.. :) 

Dagen började som vanligt med stalltjänst, vi delar upp mockningen så att endast 2 el 3 personer mockar och de resterande gör annat, exempelvis tvätt osv. Sen börjar vi släppa ut hästarna, vissa går i skrittmaskinen direkt på morgonen. När vi är klara med krattning och sopning överallt så har vi gemensam frukost, hela teamet, alltid trevligt! Vi börjar som sagt 6.30 varje dag sen kommer Mads ner ungefär vid 8 då han brukar börja med Weine som första häst, kungen av Segersta.... Sen börjar vi rida efter frukosten! Vi har en lista där alla hästar är uppskrivna där vi ser vilka hästar vi ska rida den dagen. Men vi har ju "våra" hästar som man alltid rider. Vi har ansvarshästar och många är dem man rider. Mina ansvarshästar heter;  Jazz Wine ( såklart!), Van Morrison, MQ Queen, Sometime, XLNS Fibbio, Porsche Life, Missoni och självklart Don Rubicon (Min egna). 

Idag fick Zessan ta det lite lugnare, vi skruttade runt lite i skogen och klättrade lite, hade allmänt mysigt i det fina vädret. Sen efter det red jag Van Morrison efter några dagars vila. Det var mycket som var bra och lite som var mindre bra men allt kan ju inte vara på topp varje dag! Han var riktigt fin bitvis men ibland så var det lite motstånd, han är säkert bättre imorgon! Van Morrison är en sjukt snygg häst som jag tycker väldigt mycket om, superkänslig och har super gångarter! Han kommer bli en toppenhäst. Tänker nästan samma upplägg som med Zessan, mycket övergångar, skänkelvikningar, halter osv.  Som Mads säger; Varje dag, varje steg hästen tar ska den lära sig någonting nytt. 

Efter det åkte jag ut till andra gården och skrittade Fuga och Ruben. Sen Longerade jag Sometime över Cavalettis. Grabbarna grus har fått gå ut på bete nu efter 3årstestet så nu har dem semester, likaså MQ Queen. Städade, fixade massa och framförallt gosade med min älskade Rubbestubbe! 

Här kommer lite bider från idag ; 

Hahaha, glada Frälsi, Anna och Mads som tar en powernap! Skumma typer..

Haha lunch!

Mads har en dold talang! Lägg märke på hunden Max som också ville vara med på bild!

Min fina Don Rubicon!

Rubbestubbe!

Lite bilder på mitt rum ; 


Min sköna säng!



Litet fönster :)

Sängen igen :) 

Nähä, det var allt för idag. Hoppas alla haft en bra dag! 
Vi hörs imorgon! Kramkram

Hej!

Kom precis till Stockholm, är ledig nu på eftermiddagen så blev det en snabbvisit hit.
Idag började dagen med stalltjänst som vanligt, fodring, mockning och utsläpp (sen frulle!). Efter det åkte jag direkt ut till Forsby och fixade där och red lite, skrittade bland annat på Ruben och Fuga. Sen tog jag med Porsche Life till Segersta för att hans trevliga ägare skulle komma och hämta honom, han ska hem för lite vila. Efter det red jag Zessan. Hon var fantastisk idag! Hon blev jättefin och gjorde ett riktigt bra jobb. Jobbar mycket övergångar på henne, samla, öka, samla. Halt,trav,halt,trav,skritt. Mycket övergångar. Jobbar mycket med skänkelvikningar som börjar bli super. Sen Jobbar jag mycket med fattningar från skritt men även från trav såklart. Idag ville Mads att jag skulle ta tillbaka traven ganska mycket och samtidigt driva för att få upp henne i hals och nacke samtidigt som hon skulle driva och trycka på framåt. Hon svarade riktigt bra på mina hjälper. Älsklings Zessan! Sen var min dag slut vid 12 så det var inte en fullspäckad dag idag inte. Sen for jag vidare till Estocolmo.
Jag ska åka upp en sväng till brs med mamma och bara hälsa på lite stallvänner. Sen ska jag bara äta middag med min familj och ta det lugnt, sen måste jag tillbaka till SEQ redan ikväll då jag jobbar imorgon!
Åh, pratade med min lilla Beus idag (Beatrice Stevelind) som går unghästutbildningen i Flyinge, har inte träffat henne på länge. Saknar henne så! Nähä. Nu ska jag göra nå vettigt. Hejpa!

Hej igen!

Hoppas allt är bra, det var ett tag sen nu men har haft fullt upp! Vi har haft en stor städhelg så alla hästar har fått vila. Vi har varit så himlans duktiga! 

I fredags var det 3-års test för våra gullungar. Det gick bra, alla skötte sig väldigt bra dock var det lite fundersamt över en del poäng, men så är det ju alltid. Vi hade med oss XLNS Fibbio, Mq Queen, Missoni SEQ och Posche life. Fibbio blev spänd på banan men släppte till något mot slutet. Jag red alla 4 på ridprovet och alla blev väl godkända!! :) Det var jag, Mads, Maria, Anna och Rebecka som åkte. Först var det löshoppningen och då börjar man med att lösgaloppera hästen i båda varven för att dem ska kunna bedömma galoppen och för att den ska komma igång. Sen efter det stannar man hästen och låter hästen hoppa fram 2 språng sen efter det börjar bedömningen. Alla hästar måste hoppa 120 cm för att bli godkända. Alla våra klarade de galant. Det var jag, Mads, Anna och Rebecka som var på banan. Efter löshoppning börjar bedömningen extriört och gångartsbedömning. Först går man på medellinjen i skritt fram och tillbaka. Sen stannar man korrekt uppställt framför domaren en stund för att dem ska bedöma hästen. Sen fortsätter man skritta på medellinjen, sen trav runt hela ringen. Där är min uppgift att springa efter med spö för att hästen ska bli extra kvick i benen. Mads sprang. Efter den bedömningen görs ridprovet. Jag har ju aldrig varit med på ett 3årstest förut så det var väldigt kul att jag fick vara med så mycket och till och med rida ALLA på ridprovet! Fantastiskt! :D Happy! Det går bra nu!

Det har varit en rolig helg också, vi hade grillfest i lördags med alla från gården och utifrån. Det bjöds på god mat med mycket trevligt sällskap och självklart en massa alkohol.. Vi alla var pigga i söndags klockan 6.30 kan jag ju säga. Sen har vi haft städhelg hela helgen vilket innebär att alla hästar har fått vila. Vi har städat, målat och fixat allt man kan fixa typ.. Det är tip-top här som vanligt med andra ord! 

Igår red jag Jazz Wine ändå efter jobbet för att jag inte ridit på några dagar nu när det varit 3årstest, ledighet o lite annat. Jag ska ju tävla på fredag så vi måste ju vara fit for fight! "Zessan" har varit sjukt fin senaste men hon är ett speciellt sto som kräver en koncentrerad och konsekvent ryttare, hon är helt underbar! Gillar henne jättemycket och jag känner det på henne också för hon har fullt förtroende för mig och älskar att jobba. Nu kanske folk undrar om jag fortfarande ska tävla för BRS. Jag kommer inte fortsätta tävla för BRS utan börjar nu att tävla för Segersta Sportryttare, anledningen till det är framförallt att jag bor och arbetar på Segersta Equestrian och det ingår i arbetet! Allt är inte helt klart men det blir klart innan fredag. 

Nu ska jag gå och äta frukost sen tänkte jag gå ner och rida Jazz Wine på min lediga dag, det är kärlek de!! haha. Jajuste, ni kanske undrar om Ruben, han har skrittat i 2 veckor och ska om 2 veckor börja joggas. Han har blivit superfin i kroppen!

Här kommer lite bilder från i helgen! 

Anna och jag!
Rebecka och Malin!

Rickard och Jessica!

Elsa, Gabbi, Linda och Cornelia!

Underbar bild på Julia och Elsa!

Chefen lagar mat, helt rätt!!

Malin, Anna och jag!

Jag, vaktmästare Aivares och Elsa!

Äntligen fick han sig en puss........ Jag, aivares, Elsa, Anna,Malin, Rebecka!

Mads grillar!

Typ Sveriges sötaste barn; Julia och William!

Nisse(Askö) med fru och Mads chillar!

Ska försöka skriva lite mer kontinuerligt haha... Vi hörs! 
Kramkram!



Lång dag!

Hej! Ligger i sängen redan och ska sova närsom. Dagen har varit lång, vi har varit och löshoppat 3åringarna inför 3årstestet på fredag! Alla var superduktiga. Jag har longerat mina hästar idag så ingen ridning, har haft fruktansvärt ont i min rygg.. :( Men det går nog över. Äter lite verktabletter så det känns bättre.

Sen har jag och Anna varit jätteduktiga och strukturerat upp kontoret. Gjort en varsin pärm till alla hästar så man har stenkoll på allt; Vaccinering, hovslagare, veterinär osv.... Det har varit underbart väder idag, gilla!!!

Nu ska jag sova, blev ett kort inlägg men hellre de än ingenting, visst!
Kramkram

I´m back!!!!

HEJ! Det var ett jäkla bra tag sen, jag har haft fullt upp. Har inte riktigt haft ork eller tid att skriva. Det har varit en vecka fylld med skojjsigheter. Hur mår ni? Jag mår toppen, dock är jag lite trött men de får man leva med. ;)
Hmm, vart ska jag börja? Ruben har börjat skritta och är j ä t t e pigg.. men söt. piper lite här o var. Han har blivit så galet fin i kroppen, - muskelberget, konstigt nog nu när han vilat. Jättekul. Han trivs så bra. Nu ska han skrittas 4 veckor och sen börja sättas igång igen, det har gått så fort! Känns nästan som att han blev opererad förra veckan typ... 

Jag trivs som fisken i vattnet, att jobba på denna underbara gård med underbara människor kan det inte bli annat än bra och kul! Alla hästar går bra, Van Morrison var helt fantastisk idag, haha nu ska jag lära mig 5års programmet säger chefen! Det är så kul när man utvecklar och utvecklas!  Igår hade vi tävlingar, jag slapp sitta i sek, jag är Seketariat ansvarig men jag tog speaker rollen igår haha. Sen efter allt var slut tog vi några glas vin o några gammeldansk((fyfaaan)). Efter det åkte jag, Mads, Anna, Matilda, Rebecka och  Annas pappa till Vina del Mar och käkade pizza. Sen fortsatte vi när vi kom hem med vinandet. 

I förrgår blev det en massa ridande som vanligt. Jag red först Jazz Wine (Zessan), Placido, Hit Master, Van Morrison, Missoni, Midrock och Finkel. Var lite trött efter det. hehe. Efter det gick vi på en clinic för Andrew McLean på Kulla Vreta gård, riktigt intressant! Det var först en föreläsning och sen visade han det praktiskt.
Nä, tänker inte berätta om varje dag, haha känns kanske lite väl... Det har varit mycket ridning och annat skoj denna vecka.
Vi hörs! Kram på er!



RSS 2.0